Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Веган мъфини с шоколад

Веган мъфини с шоколад

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Веган мъфини с шоколад3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"И веганите обичат мъфини, затова специално за тях е тази рецепта са веган мъфини с шоколад"

Необходими Продукти

  • брашно - 125 г за кекс
  • соево мляко - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 100 г
  • бакпулвер - 1/2 опаковка
  • какао - 3 с.л.
  • банан - 1 бр.
  • шоколад - 50 г суров
  • зехтин - за печенето
  • бадеми - 3 с.л. сурови, смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, какаото, бакпулверът, захарта и соевото мляко се смесват и се разбъркват, докато се получи еднородна смес /ако кашата е прекалено гъста или прекалено рядка, може да се коригира с още соево мляко или още брашно/.

Бананът се смила на пюре и се добавя към сместа за мъфини, след което всичко се разбърква пак старателно. За най-добър резултат може да се прекара и през чопъра.

Подготвя се тефлонова форма за мъфини. Всяко гнездо от нея се намазва съвсем леко с мазнина. После се взема малко от сместа и се слага на дъното на всяка форма.

Шоколадът се разделя на малки парченца и всяко от тях се слага във всяко гнездо. После гнездата се допълват с останалата смес за мъфини. Отгоре се слага по малко от бадемите или други ядки и формата се пъхва в предварително загрята фурна на 160 градуса. Пече се не повече от половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: