Начин на приготвяне
Брашното, какаото, бакпулверът, захарта и соевото мляко се смесват и се разбъркват, докато се получи еднородна смес /ако кашата е прекалено гъста или прекалено рядка, може да се коригира с още соево мляко или още брашно/.
Бананът се смила на пюре и се добавя към сместа за мъфини, след което всичко се разбърква пак старателно. За най-добър резултат може да се прекара и през чопъра.
Подготвя се тефлонова форма за мъфини. Всяко гнездо от нея се намазва съвсем леко с мазнина. После се взема малко от сместа и се слага на дъното на всяка форма.
Шоколадът се разделя на малки парченца и всяко от тях се слага във всяко гнездо. После гнездата се допълват с останалата смес за мъфини. Отгоре се слага по малко от бадемите или други ядки и формата се пъхва в предварително загрята фурна на 160 градуса. Пече се не повече от половин час.