Начин на приготвяне
Работата е там, че разтопих готварски шоколад на водна баня (моя е със захар, но предполагам, че се продава и без) 0.250 за тази порция + 4 малки лъжички кокосово масло (за да може, когато се втвърди и реже, да не се начупва) и 1 голяма с.л. мед.
Излива се върху форма, покрита с хартия за печене (аз използвах тавичката ми за хляб) и притурките шамфъстък, листа от роза и сушени боровинки поръсвам отгоре, докато е топла и течна шоколадовата маса, за да могат да си залепнат (втвърдява се сравнително бързо, затова подгответе продуктите си предварително). Леко може да притиснете някои от тях при нужда.
Накрая поръсих фино със сол Малдон. Чела съм, че соленият вкус засилва сладкия.
Накрая прибирам веган десерта във фризера за не повече от половин час. После може да се съхранява в хладилник (аз го увивам първо в хартия за печене и отгоре пластик).
Тук добрата новина, е че всеки един продукт е заменим или може въобще да не присъства във вашия шоколад, може да прибавите част от тях вътре в шоколада и има и хиляди други възможности.
За хората, които сами искат да приготвят какаовата маса им е необходимо какаово масло и смляно какао.
Успех, поздрави и добър апетит с домашния веган шоколад!
Вижте също как да си направите кето шоколад или домашен течен шоколад.