Зелева яхния

24/09/2015
Татяна
отТатянаНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 426
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - 1 малка зелка
  • зехтин - 4 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • ким - 1/2 ч.л. смлян
  • брашно - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на тънки ивици и го задушете с малко мазнина и подсолена вода до омекване.

Междувременно в друг съд пригответе запръжката за ястието.

Първо, запържете ситно нарязания лук до омекване, след това добавете брашното и червения пипер, а минутка-две по-късно - и нарязаните на кубчета домати.

Запържете до изпаряване на излишната вода и добавете към готовото зеле. Овкусете с ким и черен пипер и задушавайте, докато ястието остане съвсем на мазнина.

Поднесете като самостоятелно или като гарнитура към месо.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар