Зелева кремсупа

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Зелева кремсупа1 / 2
17/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Французите имат отговор за всичко, те дори могат да ви изкушат с невероятна зелева кремсупа"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 глава
  • лук - 6 глави
  • чушки - 4 бр. (зелени и червени)
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 500 г консервирани
  • бульон - 1.5 л зеленчуков
  • целина - 1/2 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • сметана - 6 с.л. заквасена
  • черен пипер
  • масло - 20 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и запържете ситно нарязания лук до омекване. Добавете чушките, нарязани на ситни кубчета, и целината. Зелето се нарязва на ивици и също се запържва за кратко.

Зеленчуците се заливат с 1.5 л зеленчуков бульон и се кипват. Оставете супата да къкри на тих огън поне 20 минути, след което добавете и консервираните домати. Варете ястието още 15 минути. Овкусете със сол и черен пипер и свалете от котлона.

Оставете супата да се охлади и я пасирайте. Поръсете с пресен магданоз, сложете 1 с.л. заквасена сметана и поднесете топла или студена, заедно с препечен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: