Начин на приготвяне
Оризът се измива добре. В тиган се запържва с малко олио и се добавя вода, за да се приготви. Оставя се леко суров, защото ще се доготви в супата. Оризът се приготвя отделно, за да остане супата бистра.
Отстранява се отделеното нишесте от ориза. В тенджера се слага маслото от буркана с пилешко, с което е запечатан буркана. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се.
Маслото се загрява. Добавят се лукът и морковите, да се запържат. Зелето се нарязва на ситно. Добавя се в тенджерата с малко вода, за да се задуши. Пилешкото месо се обезкостява и се накъсва на малки мръвчици.
В тенджерата се добавя още вода, не се прекалява, за да не стане прекалено течна зелевата супа с пилешко. Добавят се оризът и пилешкото месо.
Овкусява се със сол и черен пипер зелевата супа с ориз. Оставя се да поври, за да отпуснат вкуса си всички съставки. Много свежа бистра зелева супа!
Коментари