Начин на приготвяне
Залейте манатарките с врящата вода и ги оставете да престоят за 30 минути. Отцедете ги добре и нарежете гъбите. Нарежете месото на 8 пържоли и ги начукайте добре.
Овкусете ги с черен пипер. Смесете розмарина, солта, чесъна и ги счукайте до получаване на паста.
Загрейте зехтина и маслото и изпържете чесновата паста за 30 секунди. Добавете пържолите и ги пържете по 2 минути от всяка страна. Махнете от котлона.
Добавете лука и го задушете за 5 минути. Прибавете нарязаните гъби и марсалата, гответе още 1 минута. Добавете запазената течност от гъбите и бульона.
Кипнете и варете докато от течността остане около 1.5 ч.ч. Намалете котлона и върнете пържолите, задушете за около още 3-4 минути.
Коментари