Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинска пържола с манатарки

Свинска пържола с манатарки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Свинска пържола с манатарки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 450 г цяло парче
  • манатарки - 1.5 ч.ч. сушени
  • вода - 1.5 ч.ч. вряща
  • розмарин - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 ч.л.
  • бульон - 1 ч.ч. пилешки
  • марсала - ½ ч.ч.
  • червен лук - ¾ ч.ч.
  • масло - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте манатарките с врящата вода и ги оставете да престоят за 30 минути. Отцедете ги добре и нарежете гъбите. Нарежете месото на 8 пържоли и ги начукайте добре.

Овкусете ги с черен пипер. Смесете розмарина, солта, чесъна и ги счукайте до получаване на паста.

Загрейте зехтина и маслото и изпържете чесновата паста за 30 секунди. Добавете пържолите и ги пържете по 2 минути от всяка страна. Махнете от котлона.

Добавете лука и го задушете за 5 минути. Прибавете нарязаните гъби и марсалата, гответе още 1 минута. Добавете запазената течност от гъбите и бульона.

Кипнете и варете докато от течността остане около 1.5 ч.ч. Намалете котлона и върнете пържолите, задушете за около още 3-4 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Чудесна рецепта!
15.06.2016 13:43
2