Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено козе месо на фурна

Печено козе месо на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печено козе месо на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • козе месо - 1.5 кг
  • зелен лук - 4 връзки
  • джоджен - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За предпочитане е да накиснете козето за през нощта във вода с оцет и подправки - черен пипер, дафинов лист, глава лук.

След това отцедете месото. Разбъркайте олиото с подправките (сол, пиперите) и натрийте добре парчетата месо.

Нарежете скълцания лук, джоджен и магданоз с подмазнена тава. Поръсете и тях с малко сол. Отгоре подредете козето месо и долейте в съда 1 и 1/2 ч.ч. топла вода, като половината количество може да замените с бяло вино.

Сложете алуминиево фолио върху тавата и пъхнете да се пече в загряна на 200 градуса фурна за около 150 минути. След това махнете фолиото, намалете на 180 градуса и запечете за още половин час, докато хване апетитна коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: