Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешко месо на фурна

Пуешко месо на фурна

Пуешко месо на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Перфектното пуешко месо на фурна, приготвено лесно и с винаги гарантиран вкусен вариант"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 300 - 400 г на кубчета
  • гъби - 300 г
  • чери домати - шепа
  • бира - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете 2 с.л. олио и запържете месото до златисто. Добавете гъбите, които предварително сте обелили и нарязали на четири. Запържете и тях.

Добавете лука, нарязан на полумесеци. Изчакайте леко да омекне и сложете чери доматите.

Налейте бирата. Сложете солта и черния пипер. Когато изври алкохолът, налейте 1 к.ч. вода и варете 10-15 минути.

Прехвърлете в тавичка. Печете пуешкото в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: