Начин на приготвяне
Измийте пилешките пържоли, подсушете ги и им махнете ципите, нарежете ги на дребни кубчета. Тиквичките измийте и нарежете на филийки.
Лукът обелете и нарежете на полумесеци. Морковите обелете и настържете. Чесъна обелете и нарежете на дребно.
В дълбок тиган сгорещете олиото и добавете чесъна, морковите и лука. Оставете хубаво да се задушат.
Чушките почистете от семките и нарежете на жулиени. Добавете ги в тигана. Гответе, докато омекнат. След това добавете месото, подправките и разбъркайте.
Оставете да се задуши за кратко и добавете лютеницата и половин водна чаша вода.
Разбъркайте и оставете да къкри на тих огън около 15 минути.
На дъното на йенска тавичка капнете малко олио и подредете ред тиквички. Сложете от месото и зеленчуците и отново тиквички.
Така се процедира до изчерпване на всички продукти, като накрая се завършва с тиквички. Сложете ястието в загрята на 180 °C фурна и печете около 40 минути.
След това поръсете обилно с настърган кашкавал и печете тиквички с пилешко месо на фурна още 10 минути.
Да ви е сладко!