Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Тиквички на фурна»Тиквички с пилешко месо на фурна

Тиквички с пилешко месо на фурна

Тиквички с пилешко месо на фурна
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Разбрахме, че търсите идея за вечеря с пилешко и зеленчуци. Заповядайте!"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 4 бр. (1 кг) от бут
  • тиквички - 3 бр.
  • лук - 1 глава стар
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чесън - 3 скилидки
  • лютеница - 5 с.л едро смляна
  • олио - 20 мл
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер - на вкус
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките пържоли, подсушете ги и им махнете ципите, нарежете ги на дребни кубчета. Тиквичките измийте и нарежете на филийки.

Лукът обелете и нарежете на полумесеци. Морковите обелете и настържете. Чесъна обелете и нарежете на дребно.

В дълбок тиган сгорещете олиото и добавете чесъна, морковите и лука. Оставете хубаво да се задушат.

Чушките почистете от семките и нарежете на жулиени. Добавете ги в тигана. Гответе, докато омекнат. След това добавете месото, подправките и разбъркайте.

Оставете да се задуши за кратко и добавете лютеницата и половин водна чаша вода.

Разбъркайте и оставете да къкри на тих огън около 15 минути.

На дъното на йенска тавичка капнете малко олио и подредете ред тиквички. Сложете от месото и зеленчуците и отново тиквички.

Така се процедира до изчерпване на всички продукти, като накрая се завършва с тиквички. Сложете ястието в загрята на 180 °C фурна и печете около 40 минути.

След това поръсете обилно с настърган кашкавал и печете тиквички с пилешко месо на фурна още 10 минути.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: