Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Филе от сьомга на фурна с бяло вино

Филе от сьомга на фурна с бяло вино

Филе от сьомга на фурна с бяло вино
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Царицата на рибите няма нужда от сложни сосове или десетки подправки, а само малко бяло вино и лимонов сок, за да подчертае нежния ѝ вкус"

Необходими Продукти

  • сьомга - филе
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • бяло вино - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерките са за една порция филе около 150 грама приблизително.

Филето се посолява и се залива с две супени лъжици прясно изцеден лимонов сок и същото количество качествено бяло вино.

Поръсва се с черен пипер и няколко капки зехтин. Престоява така в хладилника покрито с фолио поне няколко часа, за да поеме ароматите.

Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около двадесет минути. Филето от сьомга се сервира топло с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: