Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Лесен сос Бешамел

Лесен сос Бешамел

МоникаМоника
Чирак
6633138
Лесен сос Бешамел1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Вкусен и лесен сос Бешамел, който ще направи ястието ви неустоимо"

Необходими Продукти

  • брашно - 50 г
  • масло - 50 г топло
  • мляко - 500 мл горещо
  • индийско орехче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджерка на котлона разтопете брашното със маслото и го бъркайте още около една минута, за да не остане сурово брашното.

Добавете кипящото мляко към сместа, като сипвате по малко, но бъркате енергично.

Сварете за 10 минути или повече, ако искате да е по-гъсто. Посолете и настържете индийското орехче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Е то това е сос бешамел, защо сте написали в заглавието "лесен"? Плюс това, млякото може просто да е със стайна температура, защо да го топлим?!
08.07.2022 20:48
Баш Майстора
Баш Майстора
Приготвям същия бешамел но не слагам индийско орехче но ще пробвам с него сигурно ще се получи много интересен вкус
18.03.2022 17:43
1