Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос Бешамел с кисело мляко

Сос Бешамел с кисело мляко

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Сос Бешамел с кисело мляко3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
"Лесна и вкусна добавка към всяко ястие!"

Необходими Продукти

  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • брашно - ½ ч.ч.
  • кисело мляко - ½ ч.ч.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • масло - 1.5 с.л.
  • сметана - 1.5 ч.л.
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
  • карамфил - 2 бр.
  • лук - ½ глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прикрепете дафиновия лист с карамфила на клечка и прикрепете към лука. Оставете настрана.

Смесете млякото със сметаната в тенджера и сварете за 5 минути. Махнете от котлона.

Загрейте маслото в друга малка тенджерка и когато то се разтопи, прибавете брашното и разбъркайте добре. Гответе на бавен огън около 10 минути, като непрекъснато разбърквате.

Махнете от котлона и прибавете към топлата млечна смес. Разбъркайте добре и върнете на огъня.

Прибавете лука, към който с клечка са прикрепени дафиновия лист и карамфила.

Кипнете за 10 минути, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Махнете от котлона, охладете и прибавете киселото мляко. Сосът е подходящ за лазаня, мусака и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: