Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Шотландски омлет с уиски

Шотландски омлет с уиски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Шотландски омлет с уиски1 / 2
23/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • за бекона с уиски
  • масло - 3 с.л.
  • бекон - 500 г
  • уиски - 1 и 1/2 с.л.
  • кафява захар - 2 ч.л.
  • за омлетите
  • яйца - 9 бр.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 4 с.л.
  • кашкавал - 1 ч.ч. настърган
  • босилек - 12 листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се беконът с уиски, като в голям тиган се разтопява маслото. Беконът се запържва 2 минути на среден огън. Беконът се обръща, залива се с уиски и се поръсва със захар. Готви се на силен огън половин минута и се отстранява от котлона.

Яйцата се разбиват, добавя се солта. В загрят тиган се слага 1 супена лъжица масло и се добавя една четвърт от разбитите яйца. Пържат се 20 секунди на силен огън. Сваля се от котлона и отгоре се слага една трета от настъргания кашкавал.

Връща се на котлона и се пържи, докато кашкавалът не се разтопи. Сваля се от котлона, поръсва се с една трета от босилек и се вади от тигана.

Сгъва се на две и се сервира. Същото се повтаря с останалите две трети от съставките, за да се получат три омлета. Сервират се горещи, като отгоре се слага бекон с уиски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: