Начин на приготвяне
Приготвя се беконът с уиски, като в голям тиган се разтопява маслото. Беконът се запържва 2 минути на среден огън. Беконът се обръща, залива се с уиски и се поръсва със захар. Готви се на силен огън половин минута и се отстранява от котлона.
Яйцата се разбиват, добавя се солта. В загрят тиган се слага 1 супена лъжица масло и се добавя една четвърт от разбитите яйца. Пържат се 20 секунди на силен огън. Сваля се от котлона и отгоре се слага една трета от настъргания кашкавал.
Връща се на котлона и се пържи, докато кашкавалът не се разтопи. Сваля се от котлона, поръсва се с една трета от босилек и се вади от тигана.
Сгъва се на две и се сервира. Същото се повтаря с останалите две трети от съставките, за да се получат три омлета. Сервират се горещи, като отгоре се слага бекон с уиски.