Ориз с праз на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Ориз с праз на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Днес ние черпим Приготвили сме свежо вегетарианско ястие, което, вярваме, ще ви се услади"

Необходими Продукти

  • праз - 2 - 3 стръка
  • ориз - 300 - 350 г
  • доматено пюре - 2 с.л. или 2 домата
  • магданоз
  • чубрица
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • маслини - по желание
  • олио
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • брашно - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олио задушете 2-3 стръка праз лук, като бялото на праза се реже на по-едро, а зеленото на ситно. Запърженият праз се изсипва в тава, добавя се предварително измитият ориз, сол, магданоз и чубрица и доматеното пюре.

Доливат се 3 чаша вода и се пече до набъбването на ориза. Загрейте малко олио в тиган и запържете брашното, прибавете разбитите яйца и кисело мляко и бъркайте енергично до леко сгъстяване. Излейте полива върху ориза и печете до златист загар.

Поднесете ястието като гарнитура към печени пържоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
43
32
20
10
Дай твоята оценка: