Начин на приготвяне
Измийте ребрата. В тенджера сложете 4 с.л. олио и ги запържете добре от двете страни.
Налейте вода, колкото да се покрият, и варете до готовност (аз ги сварих в тенджера под налягане за 15 мин).
Нарежете праза и моркова на дребно. В тиган сложете 2-3 с.л олио и ги запържете.
Добавете ориза и изчакайте, докато стане прозрачен, като разбърквате периодично.
Прехвърлете в тава ориза. Извадете ребрата и ги подредете отгоре. Налейте водата/бульона и сложете подправките.
Включете фурната и изчакайте да загрее.
Сложете тавата вътре и печете ориза на фурна на 200°C за 30-40 минути или до готовност.
Свинските ребърца с ориз и праз на фурна са много вкусни.
Коментари
Стана много сполучбиво и вкусно