Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца с ориз и праз на фурна

Свински ребърца с ориз и праз на фурна

Свински ребърца с ориз и праз на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Обядът е сервиран и се състои от свински ребърца с ориз и праз на фурна"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 400 г(нарязани)
  • праз - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1.5 ч.ч.
  • бульон - 5 ч.ч. или вода
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ребрата. В тенджера сложете 4 с.л. олио и ги запържете добре от двете страни.

Налейте вода, колкото да се покрият, и варете до готовност (аз ги сварих в тенджера под налягане за 15 мин).

Нарежете праза и моркова на дребно. В тиган сложете 2-3 с.л олио и ги запържете.

Добавете ориза и изчакайте, докато стане прозрачен, като разбърквате периодично.

Прехвърлете в тава ориза. Извадете ребрата и ги подредете отгоре. Налейте водата/бульона и сложете подправките.

Включете фурната и изчакайте да загрее.

Сложете тавата вътре и печете ориза на фурна на 200°C за 30-40 минути или до готовност.

Свинските ребърца с ориз и праз на фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Чудесно ястия!
Стана много сполучбиво и вкусно
15.11.2022 08:53
Лиляна
Лиляна
Аз сготвих ястието и стана много вкусно. Може да се сготви и със свинско месо, което е нарязано за готвене, както го сготвих и аз.
15.11.2022 08:51