Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Цяло пиле с мед, горчица и бира

Цяло пиле с мед, горчица и бира

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Цяло пиле с мед, горчица и бира
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
06/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • бира - 1 кенче
  • мед - 3 с.л.
  • горчица - 2 ч.л.
  • лайм - 1/2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и се изкъпва отвътре и отвън с бира. Намазва се отвътре и отвън със сол.

Кенчето се отваря. Намазнява се или се увива с алуминиево фолио, което също се намазнява.

Трябва да остане отвор за бирата. Пилето се слага върху кенчето в права позиция. Меда се стопля. Към него се добавят горчицата, черния пипер и сока от лайм. Разбърква се.

Със сместа се намазва цялото пиле. Слага се да се пече. В процеса на печене пилето се намазва още 2-3 пъти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: