Начин на приготвяне
Измийте добре лютите чушки и ги цепнете леко, за да могат да поемат по-добре от маринатата.
Сипете оцета, захарта, солта, дафиновите листа и олиото в тенджера.
Кипнете сместа на бавен огън, като непрекъснато разбърквате. Добавете половината от чушките в маринатата и ги притиснете леко.
Кипнете за около 10 минути и ги извадете. Повторете същатата процедура с оставащите чушки.
Оставете маринатата да се охлади и я смесете с нарязаните магданоз и целина. Нарежете скилидките чесън и ги добавете към маринатата.
Кипнете отново сместа на много бавен огън и варете 2-3 минути. Изсипете сместа върху чушките. Разбъркайте внимателно и сложете в хладилник за 24 часа.
Разпределете ги в буркани, залейте с маринатата. Затворете и съхранявайте на прохладно място.
Лютите чушлета в марина са готови.