Веган песто

Робин ХудРобин ХудНовак
09/10/2015
"Неустоим аромат на песто се носи от кухнята, а вие стоите през компютъра?"
Приготвяне8 мин.
Общо8 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 078
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • босилек - 2 шепи, пресен
  • босилек - 1/2 ч.л. сух
  • слънчогледови семки - 2 с.л. сурови, белени
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • сол - 2 щ.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слънчогледовите семки се измиват и се накисват в малко вода. Свежият босилек се измива добре и се оставя да се подсуши. Листата се поставят в блендер.

Към тях се добавят набъбналите слънчогледови семки, лимоновият сок, зехтинът и останалите подправки.

Всичко се пасира, докато се добие гладка смес. Полученото песто може да се ползва за овкусяване на салати или като разядка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар