Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Доматено песто

Доматено песто

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Доматено песто
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
5
"Толкова вкус и аромат събрани само в няколко лъжици доматено песто"

Необходими Продукти

  • сушени домати - 100 г
  • чесън - 1 голяма скилидка
  • зехтин - около 150 - 200 мл
  • балсамов оцет - 1 с.л. или по - малко
  • кедрови ядки - около 30 г (орехи, кашу)
  • грана падано - 2 с.л. настъргано сирене, може и Пармезан
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • босилек - 2 щипки сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените домати предварително накиснете в почти вряла вода за половин-един час или докато омекнат.

Пригответе чопър и сипете в него сушените домати, скълцания чесън, натрошените при нужда ядки.

Долейте балсамовия оцет и зехтина и пасирайте до готовност.

Финално объркайте пестото с настърганото Грана падано и подправките на вкус.

Поднесете доматеното песто върху брускети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: