Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Сушени гъби челядинки

Сушени гъби челядинки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Сушени гъби челядинки1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
220 мин.
Общо
225 мин.
"Берете и сушете сега, че после ще искате ризото, ще искате супи"

Необходими Продукти

  • челядинки - 2 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Челядинките се почистват добре. Подсушават се и ако са големи, се нарязват на части. Нареждат се върху хартия за печене в тава и се пекат на 50 градуса между три и четири часа.

От време на време се разбъркват и проверяват. Готови са, когато след натиск с пръст се чупят. Изсушените гъби могат да се съхраняват в буркан. Влагат се в супи и ризото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: