Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Черен ориз със сьомга

Черен ориз със сьомга

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Черен ориз със сьомга
Снимка: Анонимен
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Най-специалните гости заслужават най-специалните ястия, затова им поднесете тази сьомга с черен ориз - няма как да не останат много приятно изненадани"

Необходими Продукти

  • черен ориз - 150 г
  • чесън - 2 скилидки
  • бульон - 600 мл пилешки
  • бяло вино - 60 мл
  • масло - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • пармезан - 70 г
  • сьомга - 2 парчета
  • орехи
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза, сипете го в тенджера и залейте с 1 ч.ч. гореща вода. Сложете капак и оставете така за 1 час.

След това го отцедете много добре, добавете маслото и зехтина към него, както и ситно нарязаните лук и чесъна. Запържете, докато се изпари водата и оризът започне да се пържи.

Добавете виното, сложете капак и намалете силата на котлона. След 10-тина минути добавете бульона.

Варете 30-40 минути на бавен огън, поръсете с черен пипер и махнете от котлона.

Поръсете с пармезан.

Запечете сьомгата на грил тиган и сервирайте върху порциите ориз. Поръсете със смлени орехи и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: