Начин на приготвяне
Водата се възвира и в нея се добавят маслото и солта. Влага се и брашното, като се бърка непрекъснато с дървена лъжица. Когато тестото започне да да се отделя от съда, се маха от огъня. Добавят се едно по едно яйцата и размесването продължава, за да се получи хомогенна каша.
От нея се взимат малки количества с помощта на лъжица и тестото се изпържва в маслена баня. Друг вариант е да използвате голяма фуния вместо шприц.
Можете също така да си направите своеобразен шприц, като отрежете част от ъгълчето на правоъгълен полиетиленов плик и след това да напълните сместа вътре, с после да я изстискате в загрятата мазнина.
Добитите по този начин толумбички няма да имат търговски вид, но на вкус няма да се различават от купешките. Изпържените сладкиши се вадят с решетъчна лъжица.
Заливат се със студен сироп, приготвен от сгорещена вода, лимонов сок, ванилия и захар. Поставят се в хладилника за 4-5 часа и след това се поднасят.