Супа от тръбенка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Супа от тръбенка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
7
"Най-хубавата рецепта за гъбена супа ще откриете тук, а не в книга на Агата Кристи"

Необходими Продукти

  • гъби - 200 г тръбенка
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • горчица - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица - 2 щ.
  • черен пипер - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват и почистват. Нарязват се на малки парченца. Лукът също се скълцва. Той се пуска да ври в подсолена вода /около 1.2 л/ с маслото. Щом омекне, се добавят и гъбите.

Когато и те се сварят, се включва и доматеното пюре. След десетина минути супата се подправя със счукания чесън и останалите подправки.

Накрая се маха от котлона и към нея се добавя горчицата. Разбърква се пак и се разсипва в подходящи съдове. Преди поднасяне се поръсва с листенца копър и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: