Начин на приготвяне
Плодовете се почистват от дръжките и листенцата, измиват се и се отцеждат. Оставят се да изсъхнат на хартия.
На водна баня се разбиват 3 яйца и 2 жълтъка, като се добавя захарта и ванилията. След десетина минути непрекъснато разбиване сместа става пенлива и се сваля от котлона.
Оставя се да изстине. Сметаната се разбива и се добавя към изстиналата яйчена смес. Сокът от боровинки се смесва с шампанското.
Всяка бишкота се потапя в тази смес и се вади, за да не се размекне прекалено. Половината бишкоти се редят на дъното на тавичка.
Отгоре се слагат половината горски плодове и се заливат с крема.
Отгоре се слагат останалите бишкоти, покриват се с останалите плодове и с останалия крем. Оставя се за 6 часа в хладилника и се сервира.