Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Тирамису»Тирамису с горски плодове

Тирамису с горски плодове

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Тирамису с горски плодове1 / 2
26/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бишкоти - 200 г
  • яйца - 5 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 200 г
  • сметана - 400 г
  • шампанско - 100 мл
  • боровинки - 200 г
  • къпини - 100 г
  • малини - 100 г
  • сок от боровинки - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете се почистват от дръжките и листенцата, измиват се и се отцеждат. Оставят се да изсъхнат на хартия.

На водна баня се разбиват 3 яйца и 2 жълтъка, като се добавя захарта и ванилията. След десетина минути непрекъснато разбиване сместа става пенлива и се сваля от котлона.

Оставя се да изстине. Сметаната се разбива и се добавя към изстиналата яйчена смес. Сокът от боровинки се смесва с шампанското.

Всяка бишкота се потапя в тази смес и се вади, за да не се размекне прекалено. Половината бишкоти се редят на дъното на тавичка.

Отгоре се слагат половината горски плодове и се заливат с крема.

Отгоре се слагат останалите бишкоти, покриват се с останалите плодове и с останалия крем. Оставя се за 6 часа в хладилника и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: