Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пържоли»Пуешко с горски плодове и мащерка

Пуешко с горски плодове и мащерка

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3262k8148422
Пуешко с горски плодове и мащерка
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 8
27/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Поднесете с предпочитани допълнения и гарнитури. Насладете на възхитителния вкус на пуешкото с горски плодове и мащерка."

Необходими Продукти

  • пуешки гърди - 4 бр. обезкостени и без кожа
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
  • хималайска сол - 1/4 ч.л. едра
  • черен пипер - 1/8 ч.л. микс
  • зехтин - 1 с.л. екстра върджин
  • горски плодове - 1 и 1/5 ч.ч. пресни и замразени
  • кленов сироп - 1/5 ч.ч.
  • розмарин - 1/2 ч.л. сушен
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушете пуешките гърди и ги поръсете с мащерка, едра сол и черен пипер. Поставете голям тиган за сотиране на средно силен огън и поръсете със зехтин.

Поставете пуешките гърди в тигана и запържете за около 2 минути, след това обърнете пуешкото месо и намалете топлината до средно ниска. Покрийте тигана, за да изпечете пилето докрай, около 4 до 5 минути, в зависимост от дебелината на гърдите.

Докато месото се готви, смесете боровинките (или други горски плодове) кленовия сироп, розмарина и солта в малка тенджера и поставете на силен огън.

Когато плодовете започнат да пукат и кипят, намалете до средно слаб огън и разбърквайте често, докато всички плодове изскочат и сосът стане гъст, около 5 минути. Свалете от огъня и дръжте на топло.

Сервирайте всяко парче пуешко на тиган с част от соса отгоре.

Пуешко с горски плодове и мащерка поднесете с предпочитани допълнения и гарнитури.

Тези вкусни, празнични пуешки гърди с горски плодове са възхитително лесна алтернатива на пилешко със сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: