Начин на приготвяне
Подсушете пуешките гърди и ги поръсете с мащерка, едра сол и черен пипер. Поставете голям тиган за сотиране на средно силен огън и поръсете със зехтин.
Поставете пуешките гърди в тигана и запържете за около 2 минути, след това обърнете пуешкото месо и намалете топлината до средно ниска. Покрийте тигана, за да изпечете пилето докрай, около 4 до 5 минути, в зависимост от дебелината на гърдите.
Докато месото се готви, смесете боровинките (или други горски плодове) кленовия сироп, розмарина и солта в малка тенджера и поставете на силен огън.
Когато плодовете започнат да пукат и кипят, намалете до средно слаб огън и разбърквайте често, докато всички плодове изскочат и сосът стане гъст, около 5 минути. Свалете от огъня и дръжте на топло.
Сервирайте всяко парче пуешко на тиган с част от соса отгоре.
Пуешко с горски плодове и мащерка поднесете с предпочитани допълнения и гарнитури.
Тези вкусни, празнични пуешки гърди с горски плодове са възхитително лесна алтернатива на пилешко със сос.