Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гофрети»Гофрети с горски плодове и шоколад

Гофрети с горски плодове и шоколад

Гофрети с горски плодове и шоколад
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Невероятни гофрети с горски плодове и шоколад, които ще оставят без думи всеки, който ги опита"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • мая - 7 г суха
  • прясно мляко - 300 мл
  • кафява захар - 100 г
  • брашно - 350 г
  • краве масло - 100 г
  • сол - щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • още
  • сметана
  • горски плодове - замразени
  • топинг шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата с тел. Разтворете маята в прясното мляко.

Добавете ги в купата заедно с останалите продукти, но без захарта. Разбъркайте до еднородна смес.

Оставете сместа за половин час да почине.

Загрейте уреда за гофрети. Не е необходимо да го мажете с мазнина, защото в сместа има и е достатъчно, за да не залепват.

Докато чакате да загрее, добавете захарта в купата и разбъркайте. С малак черпак слагайте по малко количество в уреда и печете до готовност.

Извадете и оставете леко да изстинат. Подредете в чиния и шприцовайте сметаната отгоре.

Поръсете със замразените горски плодове и полейте с топинга шоколад гофретите с горски плодове и шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: