Начин на приготвяне
Приготвя се тестото, като брашното се пресява, смесва се със солта и в него се добавя разбитото яйце, в което е добавена водата и олиото.
Замесва се тесто. Разточва се на тънка кора. Картофите се обелват и се сваряват, намачкват се на пюре. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото до златисто.
Кашкавалът се нарязва на ситни кубчета. След като пюрето изстине, се добавят разбитите яйца, солта, лукът и кашкавалът. От тестото се изрязват кръгове с диаметър около 10 сантиметра.
Във всеки кръг се слага от плънката, ръбът му се намазва с вода и се прищипва. Ръбът се притиска с вилица. Готовите пьероги се пускат във вряща вода, в която е пуснат дафинов лист. Вадят се и се сервират топли, като се поливат с разтопено масло и отгоре се слага сметана.