Начин на приготвяне
Нарязаваме на тънки лентички или пръчици морковите и тиквичката.
Оставяме граха да се размрази. Запържваме в малко мазнина нарязания на ситно чесън.
При него добавяме зеленчуците на пръчици и задушаваме за кратко.
Целта е зеленчуците да останат свежи и хрупкави.
Към тях добавяме граха, подправяме със сол и черен пипер и след около минута сваляме от котлона.
Всяка оризова кора потапяме в топла вода и я поставяме на дъска.
Поставяме от плънката в центъра и завиваме като пакетче.
Можем да хапваме апетитните пролетни рулца и така, но по-вкусни са леко минати през тиган, с много малко мазнина, колкото да хванат лек загар.
Разбира се, може да се придържате и към класическото пържене на маслена баня.
Приготвяме соса от изброените продукти, докато се получи хомогенна смес.
Поднасяме пролетните рулца топли, гарнирани с купичка сос.
Може да добавите малко зелен лук или да поръсите със сусам пролетните рулца за още по-голям разкош.