Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пролетни рулца»Пролетни рулца с разкошен сос

Пролетни рулца с разкошен сос

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Пролетни рулца с разкошен сос
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Може да добавите малко зелен лук или да поръсите със сусам за още по-голям разкош на пролетните рулца"

Необходими Продукти

  • оризови кори - 1 пакет
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 150 г замразен
  • чесън - 3 скилидки
  • мазнина - за приготвяне
  • сол
  • черен пипер
  • За соса
  • фъстъчено масло - 3 с.л. пълни
  • оризов оцет - 1 ч.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • сусамово олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаваме на тънки лентички или пръчици морковите и тиквичката.

Оставяме граха да се размрази. Запържваме в малко мазнина нарязания на ситно чесън.

При него добавяме зеленчуците на пръчици и задушаваме за кратко.

Целта е зеленчуците да останат свежи и хрупкави.

Към тях добавяме граха, подправяме със сол и черен пипер и след около минута сваляме от котлона.

Всяка оризова кора потапяме в топла вода и я поставяме на дъска.

Поставяме от плънката в центъра и завиваме като пакетче.

Можем да хапваме апетитните пролетни рулца и така, но по-вкусни са леко минати през тиган, с много малко мазнина, колкото да хванат лек загар.

Разбира се, може да се придържате и към класическото пържене на маслена баня.

Приготвяме соса от изброените продукти, докато се получи хомогенна смес.

Поднасяме пролетните рулца топли, гарнирани с купичка сос.

Може да добавите малко зелен лук или да поръсите със сусам пролетните рулца за още по-голям разкош.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: