Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Варени охлюви

Варени охлюви

Варени охлюви1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Само за ценителите на специалитетите с охлюви, а останалите - не знаете какво точно изпускате"

Необходими Продукти

  • охлюви - 1 200 г
  • олио - 50 мл
  • люти чушки - 20 г
  • сол - 20 г
  • червен пипер - 5 г
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитите в подсолена вода охлюви поставете в съд със студена вода и ги сварете на тих огън.

След като се препенят, прибавете подправките и врат до готовност.

Сервирайте с черупките и бульона.

Варените охлюви са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
41
30
21
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#184910
Потребител#184910
Леле ама вие знаете ли каква слуз и черва има в охлювите как така ги готвите и сервитате с бульона и черупките Ако видите водата няма и да ги опитате
03.06.2017 16:10
7
1