Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бутчета с корнфлейкс

Бутчета с корнфлейкс

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Бутчета с корнфлейкс1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Разбира се, че са калорични, но всяка една минута във фитнеса си струва за тези невероятно хрупкави бутчета с корнфлейкс!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг бутчета
  • за маринатата
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • соев сос - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • бульон - 1 кубче, пилешки
  • за панировката
  • яйца - 2 бр. малки
  • корнфлейкс - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се почистват и измиват. Оставят се да се отцедят от водата и се слагат в купа. Върху тях се натрошава бульонът. Добавят се соевият сос, зехтинът и виното.

Всичкото се разбърква добре и купата се запечатва с фолио. Прибира се в хладилник за 1 час. Изважда се, да се отпусне пилешкото месо и да се отцеди от маринатата.

През това време в купа се разбиват яйцата. В друга се изсипва корнфлейксът, който преди това е бил надребнен. Всяко пилешко бутче се потапя в яйце, а после се и в корнфлейкса.

Така панираните бутчета се подреждат в тава върху хартия за печене. Поръсват се с мазнина. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна докато придобият златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Evgenia
Evgenia
Хубава рецепта! Така приготвени пилешките бутчета са много вкусни!
24.09.2022 20:22