Начин на приготвяне
Бутчетата се почистват и измиват. Оставят се да се отцедят от водата и се слагат в купа. Върху тях се натрошава бульонът. Добавят се соевият сос, зехтинът и виното.
Всичкото се разбърква добре и купата се запечатва с фолио. Прибира се в хладилник за 1 час. Изважда се, да се отпусне пилешкото месо и да се отцеди от маринатата.
През това време в купа се разбиват яйцата. В друга се изсипва корнфлейксът, който преди това е бил надребнен. Всяко пилешко бутче се потапя в яйце, а после се и в корнфлейкса.
Така панираните бутчета се подреждат в тава върху хартия за печене. Поръсват се с мазнина. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна докато придобият златиста коричка.
Коментари