Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печен на скара карагьоз

Печен на скара карагьоз

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Печен на скара карагьоз1 / 2
05/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Не е нужно да чакате Никулден, за да си приготвите печен карагьоз, но ако искате, имате рецептата"

Необходими Продукти

  • карагьоз - 4 риби
  • галета - 4 с.л.
  • сланина - 1 малко парче
  • за маринатата
  • копър - 1 стрък
  • магданоз - 1 стрък
  • сол
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • бяло вино - 5 с.л.
  • за соса
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 1 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карагьозът се разпаря и се почиства на течаща вода. Нарязва се на парчета с желаната от вас големина или се оставя цял.

Подсушава се и се овкусява с маринатата от изброените съставки. Седи в нея 30 минути.

След това всяко парче се поръсва с малко галета от двете страни и се изпича на скара, омазнена със сланина.

Готовите риби се поливат със сос от кисело мляко, сол, зехтин, счукан чесън, скълцан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: