Начин на приготвяне
Първо се сварява сиропът. В тенджера се слага захарта и водата и се оставя да покъкри за 15 минути. Вдига се от огън и се оставя да изстине.
В дълбока купа се чуква яйцето, изсипват се млякото и олиото, добавя се захарта. Разбъркват се хубаво. След това се добавят маята и бакпулверът, а брашното се добавя по малко и постепенно. Омесва се меко и незалепващо тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да почине за 30 минути.
После от тестото се оформят 5 еднакви топки. 4-те се заделят настрани, а към 5-та се добавя какаото и 1 с.л. прясно мляко. Омесва се отново. След това какаовото тесто се разделя на 4 еднакви топки. В резултат имаме 4 бели и 4 какаови топки тесто.
Белите топки се разточват на тънка кръгла кора и се поръсват с орехи. Какаовите топки се оформят на дълъг фитил, колкото разточените бели кори. В началото на всяка кора се слага по един какаов фитил и се увива на руло.
Разрязва се на парчета, широки около един пръст и се нареждат в тава. Пекат се във фурна на 180 градуса. След като бъдат готови се заливат със студен сироп, изчаква се малко да попият и се поръсват отгоре с малко орехи.