Карагьоз татлии

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Карагьоз татлии
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
13/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
60
"Вкусни сиропирани татлии, които ни приканват да ги опитаме"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 в.ч.+1 с.л. за какаовото тесто
  • олио - 1 в.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • мая - 2 ч.л. суха
  • захар - 1 ч.л.
  • какао - 2.5 с.л.
  • брашно - 4.5 в.ч.
  • орехи - 50 г смлени
  • Сироп
  • вода - 4.5 в.ч.
  • захар - 4 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сварява сиропът. В тенджера се слага захарта и водата и се оставя да покъкри за 15 минути. Вдига се от огън и се оставя да изстине.

В дълбока купа се чуква яйцето, изсипват се млякото и олиото, добавя се захарта. Разбъркват се хубаво. След това се добавят маята и бакпулверът, а брашното се добавя по малко и постепенно. Омесва се меко и незалепващо тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да почине за 30 минути.

После от тестото се оформят 5 еднакви топки. 4-те се заделят настрани, а към 5-та се добавя какаото и 1 с.л. прясно мляко. Омесва се отново. След това какаовото тесто се разделя на 4 еднакви топки. В резултат имаме 4 бели и 4 какаови топки тесто.

Белите топки се разточват на тънка кръгла кора и се поръсват с орехи. Какаовите топки се оформят на дълъг фитил, колкото разточените бели кори. В началото на всяка кора се слага по един какаов фитил и се увива на руло.

Разрязва се на парчета, широки около един пръст и се нареждат в тава. Пекат се във фурна на 180 градуса. След като бъдат готови се заливат със студен сироп, изчаква се малко да попият и се поръсват отгоре с малко орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията