Супа от карагьоз

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
3144384
Супа от карагьоз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5-6
"Карагьоооооз, това е риба, която се пече в собствен ... пардон, това е риба, от която се прави перфектната рибена чорба"

Необходими Продукти

  • риба - 800 г почистен карагьоз
  • лук - 2 големи глави
  • магданоз - 1 голяма връзка
  • ориз - 2 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте почистената риба с 5 ч.ч. вода. Сварете я за 20 минути заедно с наситнените лук и магданоз.

Добавете олио, черен пипер и сол. Извадете рибата и прецедете получения бульон.

Върнете бульона обратно на огъня и прибавете ориз. Щом оризът се свари, отдръпнете от котлона.

Надробете сварената риба и я залейте с бульона. Наръсете ястието с черен пипер и лимонов сок.

По желание можете да сервирате рибата отделно от бульона, като я наръсите с накълцан магданоз и лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

хуй
хуй
Добре звучи рецептата, а на плоча или ел скара и без това много фира дава.
21.01.2015 18:00