Начин на приготвяне
Яйцето и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Добавя се маслото и разбъркването продължава. Към киселото мляко се добавя содата за хляб и се смесва с течните съставки.
В друга купа се смесват пресетите брашно, какао и бакпулвер. Постепенно се прибавят към течната смес. Накрая се слага шоколадът, начупен на малки парченца.
С лъжица се гребва от сместа и се пълнят формичките за мъфини. Във всяка форма с леко притискане се поставя по парче от шоколадовия кувертюр.
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути. След като се извадят, се оставят да изстинат. Кувертюрът се разтопява в мъфина и вътре става като течен шоколад.
После се втвърдява и ако искаме да стане отново с течна сърцевина, загряваме мъфините в микровълнова фурна за 10 секунди.