Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Шоколадови мъфини с топяща се сърцевина

Шоколадови мъфини с топяща се сърцевина

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Шоколадови мъфини с топяща се сърцевина1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
24

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • масло - 125 грама
  • кисело мляко - ½ ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - ½ ч.ч.
  • какао - 5 - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1 опаковка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • шоколад - 100 гр. натурален шоколад
  • шоколадов кувертюр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Добавя се маслото и разбъркването продължава. Към киселото мляко се добавя содата за хляб и се смесва с течните съставки.

В друга купа се смесват пресетите брашно, какао и бакпулвер. Постепенно се прибавят към течната смес. Накрая се слага шоколадът, начупен на малки парченца.

С лъжица се гребва от сместа и се пълнят формичките за мъфини. Във всяка форма с леко притискане се поставя по парче от шоколадовия кувертюр.

Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути. След като се извадят, се оставят да изстинат. Кувертюрът се разтопява в мъфина и вътре става като течен шоколад.

После се втвърдява и ако искаме да стане отново с течна сърцевина, загряваме мъфините в микровълнова фурна за 10 секунди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: