Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Топящи се картофи на фурна със самардала

Топящи се картофи на фурна със самардала

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Топящи се картофи на фурна със самардала
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Тези топящи се на езика картофи са просто божествено вкусни. Топ Рецепта!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг.
  • сол - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • самардала - 1 ч.л.
  • олио - 30 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват. В тенджера се кипва вода, в която картофите се бланшират за 3 минути. Прехвърлят се в цедка, за да се изцедят и леко да се охладят.

През това време загряваме фурната на 180 градуса.

Изсипваме картофите в тава и добавяме подправките.

Разбърква се хубаво, за да се покрият картофите от всички страни, и изсипваме олиото.

Пекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Нищо особено, но научих нещо ново "самардала".
Благодаря .....

5 точки само за подправката.
02.02.2016 23:17
3
2
Покажи всички подкоментари