Начин на приготвяне
Пресейте двата вида брашно с бакпулвера в купа. Сложете маста /студена и твърда от хладилника/ и разронете с пръсти до получаване на едри трохи.
Налейте портокаловия сок, а кората настържете на много фино ренде (само оранжевата част). Добавете ваниловата и кристалната захар и канелата и замесете гладко тесто. Оформете го на топка, завийте във прозрачно домакинско фолио и оставете в хладилник да стегне за 30-40 минути до час.
Втвърденото тесто разточете на набрашнен плот и изрежете формички, предпочитани от вас. Подреждайте ги на малко разстояние в тавичка, покрита с хартия за печене.
Изпечете в предварително загрята на 185 градуса фурна за 12-15 минути или до леко порозовяване (аз ги пека на два пъти в тавичката от фурната).
Оставете масленките да изстинат и оваляйте в пудра захар.
Изключително ароматни и топящи се в устата нежни и леки сладки!
Добър апетит!