Начин на приготвяне
Рибата се почиства, както обикновено. Подсушава се, филетира се и се поставя в дълбок съд. Полива се със сока от изстисканите лаймове и соевия сос.
Поръсва се със скълцани чесън, копър и магданоз, както и със сол и черен пипер. Ако рибата, която сте намислили да ползвате, е мазничка, може да не добавят никакво масло.
Ако обаче е по-суха, можете да капнете малко зехтин към маринатата. След като рибата се поле с всички съставки, съдът се прибира в хладилник за 2 часа.
После филетата се редят в алуминиева тавичка и се слагат да се пекат на долна скара в халогенна фурна за 30 минути на 200 градуса.
След това тавичката се вади, рибата се обръща и тавичката се мести на горната скара. Яденето продължава да се пече на 200 градуса, само че този път времето за печене е малко по-кратко-около 25 минути.