Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Торта с кондензирано мляко и готови блатове

Торта с кондензирано мляко и готови блатове

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Торта с кондензирано мляко и готови блатове
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"В Големия специален тефтер за Вкусни, Невероятни и Сладки торти веднага добавете и рецептата за тази торта с кондензирано мляко"

Необходими Продукти

  • кондензирано мляко - 1 опаковка (355 - 375 г)
  • сметана - 300 мл. сладкарска
  • мляко - 1 бр. плодово по вкус (ягода, малина или банан)
  • блатове за торта - 3 бр., готови (бели)
  • сникърс - 1 бр.
  • шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кондензираното мляко се слага в дълбок съд, като трябва да се покрие с поне 3 пръста вода. Вари се час и половина, след което се оставя да се охлади много добре.

Отделно се разбива сладкарската сметана на твърд сняг и към нея се прибавя охладеното вече кондензирано мляко.

Тортата се реди като всеки блат се напоява с малко от плодовото мляко /най-добре бананово/. След това върху него се маже от крема и се настъргва част от сникърса.

Последния блат покриваме с крема и разнасяме отстрани, заглаждаме.

Отгоре поливаме с разтопения шоколад на красиви шарки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: