Руло от свинско със спанак и синьо сирене

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
26/11/2010
"Режете рулото на тънко и поднесете с гарнитура по избор, но задължително с вино "
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции1 руло
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 506
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - около 2 кг цяло парче, каре
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • сол - около 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. прясно смлян
  • спанак - 200 г замразен, размразен и добре отцеден, за плънката
  • копър - 1/2 връзка, нарязан на ситно
  • сирене - 100 г крема
  • синьо сирене - 1/2 ч.ч. натрошено
  • горчица - 1 1/2 с.л. дижонска
  • риган - 1 ч.л. сух
  • босилек - 2 ч.л. сух
  • черен пипер - 2 ч.л. сух
  • лук - 1/2 ч.ч. зелен, ситно нарязан
  • бекон - 3 - 4 резена, нарязан на ситно
  • орехи - 1/4 ч.ч. нарязани
* мерки и количества
Солено Руло

Начин на приготвяне

Всички съставки за плънката се смесват в подходящ съд и се разбъркват добре. Свиснкото каре се реже на 2 по дължина така, че да се получи едно голямо парче с дебелина около 4 см.

Плънката се разпределя по повърхността на месото, завива се на руло и се омотава здраво с дебел конец. Рулото се слага в намазнена тава, поръсва се със сол, черен пипер и чесън на прах.

Пече се за около часв предварително загрята до 180 градуса фурна. Готовото руло леко се охлажда, след което се поднася, нарязано на парчета и гарнирано с копър.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар