Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Сладък конфитюр с червен лук

Сладък конфитюр с червен лук

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сладък конфитюр с червен лук1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Затворете очи и си представете препечена филийка, покрита с този мармалад и може би малко синьо сирене - и вие ли огладняхме"

Необходими Продукти

  • червен лук - 1 кг
  • зехтин - 50 мл
  • червено вино - 100 мл
  • захар - 75 г
  • мед - 50 г
  • оцет - 4 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • люти чушки - 1/2 бр.
  • кориандър - 1/4 ч.л. млян
  • розмарин - 1 щипка сух
  • мащерка - 1 щипка суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на кубчета.

Половинката люта чушка се реже на тънки кръгчета.

Зехтинът се загрява леко, добавят се черният пипер, нарязаната люта чушка, кориандърът, розмаринът и мащерката. Добавя се лукът и се пържи при непрекъснато бъркане на среден огън 10 минути.

Котлонът се намалява до минимум, съдът се покрива с капак и лукът се задушава 15 минути, като от време на време се разбърква.

Добавя се захарта, медът, виното, оцетът и солта. Капакът се маха и сместа се вари на бавен огън при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

Горещият конфитюр се разпределя в сухи чисти буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: