Немска зимна салата

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Немска зимна салата1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-8
"Да им се неначудиш на немците - уж такива скучни, а пък каква весела и цветна салата са приготвили"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г, сварени и нарязани на кубчета
  • кренвирши - 200 г
  • шунка - 200 г
  • бекон - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • кисели краствички - 4 - 5 броя
  • праз - бялата част на 1 стрък
  • червени чушки - 1 печена пиперка
  • майонеза - 200 г
  • оцет - 1 с.л. ябълков, за дресинга
  • захар - 1 шипка кафява, за дресинга
  • горчица - 1 ч.л., за дресинга
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месата се режат на малки парчета. Кашкавалът се настъргва на едро ренде, а крастачиките се ражат също на малки кубчета. Бялата част на праза се реже на ситно. В голяма купа се смесва всичко с картофите и нарязаната червена пиперка.

Всичко се разбърква и се омесва с мойонезата. Смесете продуктите за дресинга, полейте салатата и я разъркайте.

Салатата трябва да престои в хладилника преди да се поднесе в чинии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

sunshine4eto
sunshine4eto
Аз ползвам понякога вместо оцет малко сок от краставичките, също става доста ароматно.
12.06.2012 19:53
1
неда
неда
направих я, получи се невероятно вкусна. Мерси.
18.11.2010 13:51