Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Вермичели с кокос

Вермичели с кокос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Вермичели с кокос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • паста - 200 г вермичели
  • кокос - 2/3 ч.ч. кокосово мляко
  • пилешко месо - 200 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • къри - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • лайм - 1 бр. само сока
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пускаме пилешкото месо да се вари във вода /около 1.5 л/ и ако се образува пяна, я махаме. След около 15 минути месото се изважда и се накъсва на парченца.

Връщаме месото обратно и добавяме бульона, кокосовото мляко, смлените скилидки чесън, кърито, червения пипер и сока от лайм.

Позволяваме на супата да къкри няколко минути и влагаме пастата.

След 5 минути изключваме котлона и оставяме супата да се готви на остатъчна топлина. Разпределяме ястието в купички и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: