Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Запържено кисело зеле

Запържено кисело зеле

МарияМария
Новак
310610
05/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Постна селска гозба с неповторим, но познат и обичан аромат"

Необходими Продукти

  • лук - 1 - 2 глави
  • кисело зеле - 450 г
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • червен пипер
  • бульон - 1/2 ч.ч. зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се лука на средно и морковът се рендосва. В тава се добавя зехтинът и след като загрее се прибавят нарязания лук и моркови, запържват се за 5 мин.

Добавя се нарязаното кисело зеле (ако е необходимо се обезсолява предварително) и се задушава за 10 мин.

Добавя се 1/2 ч.ч. зеленчуков бульон и червения пипер. Оставя се на огъня докато водата изври и започне да се пържи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Готвя често така, по някога добавям и месце...
05.01.2017 22:31