Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Пържени белтъци с кашкавал

Пържени белтъци с кашкавал

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Пържени белтъци с кашкавал1 / 2
18/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
45
"Малко сръчност и ... получавате страхотни крокети, за които после дълго ще се говори"

Необходими Продукти

  • белтъци - 6 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • галета - 50 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме белтъците, посоляваме ги леко и ги разбиваме с миксер на сняг.

Настъргваме кашкавала и смесваме внимателно с белтъците.

Поръсваме с черен пипер и разбъркваме леко.

С лъжица гребем от сместа и овалваме в галета.

Разбиваме жълтъка и потапяме оваляните крокети в него, после отново в галета.

Сипваме в съд олиото и пържим на маслена баня, докато пожълтеят.

Поднасяме горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: