Рачел

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Рачел2 / 2
17/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
12 бурканчета
"Знаете ли как се прави най-прочутото сладко от тиква? Ето и нашата изпитана рецепта, с която просто няма как да се провалите!"

Необходими Продукти

  • тиква - 5 кг, почистена и нарязана на малки парчета
  • вода - 5 л + 150 г гасена вар
  • дюли - 1 кг смлени и сварени в 2 л. вода + 500 г захар до гъстота на мед
  • вода - 2 л
  • захар - 4 кг
  • индрише - 1 връзка
  • орехи - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за 12 бурканчета по 300 г всяко. Почистената и нарязана тиква се вари във варната вода за 1, 5-2 часа. Изважда се и измива добре под течаща вода.

Водата се кипва заедно със захарта и се прибавя и тиквата

Вари се на тих огън и щом започне да се сгъстява се прибавя прецедена през марля сварената смес от дюлите.

Бърка се старателно, за да не се намачкват парченцата тиква. Когато се сгъсти се прибавя и връзката индрише на цели листа. По желание може да прибавите и ореховите ядки.

Рачелът се пълни в бурканчета и стерилизира 4-5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
51
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

mimi
mimi
първо се научете как се прави рачел и
тогава публикувайте рецепти
23.12.2014 20:58
4
nane
nane
Тиквата не се вари ,а престоява във варната вода.
22.11.2014 15:42
2
1
Покажи всички подкоментари