Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от райски ябълки

Конфитюр от райски ябълки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Конфитюр от райски ябълки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Изпитаните рецепти за конфитюр са съкровище, което трябва да се съхранява и предава за поколенията"

Необходими Продукти

  • райски ябълки - 1 кг
  • захар - 1 кг
  • лимони - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Райските ябълки се измиват и се отцеждат от водата. Разрязват се на четвъртинки, семките и кората се отстраняват.

Половинката лимон се изцежда, сокът се добавя към райските ябълки и сместа се пасира.

Добавя се захарта и конфитюрът се вари на слаб огън 45 минути, като от време на време се разбърква.

Сваля се от котлона и още горещо се разпределя в буркани, затварят се с капачки и се обръщат, за да изстинат.

Готовият конфитюр от райски ябълки се съхранява в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: