Добруджански гювеч

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Добруджански гювеч3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Добавете и тази рецепта към списъка с Неустоими, традиционни, български рецепти, която всяка уважаваща себе си домакиня трябва да сготви поне веднъж през живота си"

Необходими Продукти

  • месо - 750 гр., агнешко, овнешко, телешко, свинско
  • лук - 200 гр.
  • чушки - 500 гр., зелени
  • домати - 500 гр.
  • ориз - 200 гр.
  • олио - 100 мл.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на порции и го запържваме в олиото, след което го вадим.

В същата мазнина запържваме лука, нарязан на едро, прибавяме и половината от нарязаните на дребно домати и задушаваме.

Разбъркваме червения пипер с малко топла вода, за да се разтвори и го прибавяме към зеленчуците.

Връщаме месото в тенджерата и го варим на тих огън до поомекване.

Добавяме последователно ситно нарязаните чушки и останалата част от доматите, както и изчистения и измит ориз.

Ястието прехвърляме в гювеч, заливаме го с топла вода и печем да готовност.

След като го извадим от фурната, го ръсим със ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
41
30
20
11
Дай твоята оценка: