Лесна торта с лешници

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Лесна торта с лешници2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Време е за нещо сладичко, затова ви представяме тази лесна торта с лешници Поднесете с чаша ароматно кафе"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • олио - ½ ч.ч.
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • ванилии - 2 бр.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • лешници - 1/2 ч.ч. смлени
  • За крема
  • маргарин - 250 гр. или масло
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • лешници - 1 ч.ч. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг с малко от захарта. Жълтъците се разбиват с останалата захар на пяна.

Млякото, олиото, бакпулверът, лешниците и брашното се разбъркват. Към тях се прибавят жълтъците и белтъците, като се бърка отдолу нагоре.

Сместа се разпределя на три части, като всяка се пече отделно в тава, постлана с хартия.

След като изстинат, блатовете се поливат с няколко лъжици прясно мляко.

За крема: Маргаринът се оставя да се затопли вън от хладилника. Смесва се с яйцата и пудрата захар. С така получения крем се мажат блатовете и се редят един върху друг.

Отгоре тортата се намазва от всички страни и се поръсва със смлени лешникови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Zizi Bobi
Zizi Bobi
Kolko zahar se slaga na blata
26.01.2018 11:46
2