Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Лешникова Торта»Торта с лешници и шоколадов крем

Торта с лешници и шоколадов крем

Торта с лешници и шоколадов крем
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
20/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12 парчета
"Днес ще ви представим една разкошна домашна торта с лешници и много шоколадов крем"

Необходими Продукти

  • за правоъгълния блат
  • яйца - 4 бр
  • захар - 1 к.ч.
  • брашно - 1 к.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за кръглия блат
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • брашно - 1 к.ч.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • сладко от ягоди - 1 бурканче
  • Крем
  • заквасена сметана - 200 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • крем - 1 пакет Оле шоколадов
  • пудра захар - 2 с л
  • черен шоколад - 3 с л
  • банан - 1 бр.
  • лешници - 100 г
  • желатин - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се първо правоъгълният блат, като се разбиват яйцата със захарта, добавя се брашното с бакпулвера и се разбърква добре. Сипете сместа в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Печем в умерена фурна 170 градуса за 15 минути.

По същия начин се приготвя и кръглият блат, само че сипете тестото в кръгла тава. Правоъгълния блат се нарязва на 4 ленти. Всяка се намазва със сладко от ягоди и се нареждат една върху друга Полученото руло се нарязва напречно на парчета от 2 см и се нареждат покрай стените на форма с подвижен ринг.

От кръглия блат се изрязва дъно за формата. Приготвя се кремът, като се разбива с миксер прясното мляко и шоколадовият крем, кремът не се вари. Смесва се със заквасената сметана, пудрата захар и разтопения шоколад. Накрая се слагат и лешниците, леко запечени, и бананът, нарязан на ситно. Разбърква се с лъжица.

Желатинът се приготвя по указание и се разбърква в крема. Готовият крем сипваме върху дъното на тортата и се заравнява. Охлажда се и сервираме със счукани на едро лешници и една роза от фондан за разкош.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: